martes, 15 de diciembre de 2015

Fulls de càlcul


Condicions


   Fulls de càlcul Google: Fulls de càlcul de Google és una aplicació de fulls de càlcul online que et permet crear i donar format a fulls de càlcul, a més de col·laborar simultàniament amb altres persones. A continuació, t'indiquem tot el que pots fer amb Fulls de càlcul de Google:
  • Importar i convertir dades en format Excel, .csv, .txt i .ods a un full de càlcul de Google.
  • Exportar dades en format Excel, csv, .txt i .ods, així com arxius PDF i HTML.
  • Utilitzar l'edició de fórmules per a realitzar càlculs de les teues dades i aplicar format per a donar-los l'aspecte que preferisques.
  • Xatejar en temps real amb altres usuaris que estiguen modificant el teu full de càlcul.
  • Crear gràfics amb les teues dades.
  • Inserir un full de càlcul o una secció d'un full de càlcul en el teu blog o lloc web.

  Valoració personal del programa

Aquesta eina de Drive ja havia tingut ocasió d'utilitzar-la l'any passat amb un tipus de treball similar, però enguany he hagut d'utilitzar moltes més opcions que ens ofereix el full de càlcul de Drive. M'ha impressionat molt les diverses coses que pots realitzar amb aquesta eina. M'he adonat que és alguna cosa molt més útil del que pensava. Et pot ajudar en moltes coses com per exemple realitzar mitjanes, càlculs, etc.

  Valoració del treball proposat

Em sembla que aquest treball ha sigut un treball bastant útil per a aprendre a utilitzar el programa i conèixer totes la utilitats que pot tenir els fulls de càlcul de Drive. Em sembla que el treball aquest ha sigut una mica intens i costós de realitzar però crec que mereix la pena ja que aquesta eina ens pot ser de molta utilitat. El temps que hem emprat en aquest treball igual m'ha semblat una mica excessiu ja que hem estat un gran període de temps realitzant les mateixes tasques i per tant pense que no hauria fet falta tantes classes per a poder aprendre a utilitzar els fulls de càlcul. Però bé també és veritat que ha sigut bé que aprenguem a emprar perfectament aquest programa ja que ens va a ser molt útil.


  Diari de sessions

En aquest treball comencem primer realitzant un petit recordatori de com s'utilitzaven les funcions bàsiques dels fulls de càlcul. Açò ho recordem fent un petit treball individual sobre els electrodomèstics on calculàvem la despesa d'energia que s'empra en un dia, una setmana i un mes. Després amb els resultats obtinguts vam haver de fer un gràfic de barres i després, un sector circular.
Com aquestos:
        




Una vegada acabat el treball aquest realitzem una carpeta en el Drive per a ficar tots els treballs en aquesta. I alhora vam fer una altra carpeta exactament igual i la compartim amb el nostre grup per a poder fer els projectes.
El primer treball que vam fer va ser el del factor relativista. Aquest treball ens va suposar una petita dificultat ja que no havíem fet mai cap treball similar. Fer un treball que et calculara dades segons les dades que tu poses, tipus calculadora.
Per sort amb una petita explicació de Ricardo al final vam poder acabar-ho sense cap problema. Aquest treball ja ens va suposar un gran esforç i no érem conscients que açò solament era el començament.



Ací us deixe una mostra del que va anar el nostre treball de factor relativista:








El segon treball que ens va proposar Ricardo va ser el de Caiguda vertical en el qual havíem de calcular la velocitat que portava l'objecte, el temps que tarda un objecte a arribar al sòl i les energies que empra l'objecte. Vam haver d'utilitzar els nostres coneixements de la física per a poder esbrinar aquestes incògnites. Una vegada tret açò passàvem a la part més tècnica del treball. Apliquem les fórmules amb les diferents funcions que tenen els fulls de càlcul i així aconseguíem, després de molts molts intents, que la fórmula s'aplicara correctament. Una de les dificultats que ens trobem va ser la de com posar una arrel quadrada ja que la fórmula ho exigia. Ho vam haver de cercar en el manual dels fulls de càlcul. Vam poder esbrinar que es posava com SQRT i dins d'un parèntesi el que volíem posar dins de l'arrel. Una vegada trets els resultem vam veure que la fórmula tenia algunes fallades. Aquests eren fallades matemàtiques. El valor de dins de l'arrel no podia ser negatiu. Els valors que nosaltres havíem de posar en la nostra calculadora podien ser els que nosaltres volguérem però amb coherència i lògica per exemple la massa i l'altura mai poden ser negatives.
Per tant vam haver de posar unes condicions en aqueixes cel·les per a procurar que no posàrem valors incoherents.

Una vegada solucionats tots aquests problemes passem a la realització de la taula dels valors i les gràfiques. Per a agilitar el procés de realització ens dividim el treball entre els quatre per a així poder acabar molt abans. Jo m'encarregue de la realització de la gràfica que representava la caiguda vertical de l'objecte respecte a la seua energia. al principi tots vam tenir problemes en la col·locació de les dades però açò ho solucionem ràpidament ja que Ricardo ens va prestar una petita ajuda. Pablo es va haver d'encarregar de realitzar la taula que al principi va tenir alguns problemes i li va haver d'ajudar Carlos. Havíem de deixar la taula en relació a les dades que havíem tret anterior ment en la nostra pròpia calculadora. I per tant posar diferents valors en temps diferents dóna la caiguda de l'objecte. Una vegada realitzat tot. Passem a comprovar-ho intercanviant les dades de la nostra calculadora i veient que tot, les gràfiques i la taula variava. Una vegada acabat tot açò ho vam protegir perquè ningú poguera modificar-ho, solament nosaltres.
Així es pot veure gràfica finalitzada:


El tercer treball que se'ns va proposar va ser el de punt de trobada vertical, en el qual havíem de calcular on es trobaven dos objectes llançats a l'aire. Aparentment aquest treball semblava molt similar a l'anterior, però açò no va anar així est tenia un nivell més de dificultat. Les fórmules que es plantejaven no eren les mateixes o almenys no es plantejaven de la mateixa manera. En est vam haver d'igualar les equacions perquè, així, es pogueren trobar. Fins a ací tot era molt similar als projectes realitzats anteriorment. Una vegada realitzat amb les dades que ens van donar vam veure que ho teníem bé, però la cosa canvie quan decidim canviar les dades de la nostra calculadora. Els resultats no ens donaven o ens donaven resultats incoherents ja que el temps no pot ser mai negatius o altures negatives. Açò era un problema i és que la nostra equació tènia uns matisos que calia millorar. I és que es podia donar el cas que els dos objectes no es trobaren o que aquests xocaren abans contra el sòl. Açò no ho vam poder solucionar solos. Vam haver d'acudir al comodí del professor. Ens va donar unes petites pautes a seguir i al final treballant els quatre alhora aconseguim traure-ho.

La solució va ser inserir en la nostra equació unes condicions. Açò es realitzava amb l'opció "if()" dels fulls de càlcul. Aquesta operació el que evitava eren aquests casos. Si els resultats donaven el que el teu deies doncs podies posar que donara el que el teu volgueres. Açò es pot veure millor en aquesta imatge.
L'única cosa que quedava ja eren passos dados.lo únic que havíem de fer era recordar el que havíem fet en el treball anterior. Era completament igual. Deixar la taula en relació de les dades donades en la calculadora i després agafar les dades que ens havien donat aquesta taula per a poder fer la gràfica. En la gràfica podem veure on es xoquen els objectes. I bé finalment protegir-ho.
Ací podem veure la taula:

Seguim els nostres càlculs amb els fulls de càlcul amb la resolució d'equacions de segon grau. Açò, aparentment, no ens va suposar cap problema ja que hem estat dominant les equacions aquestes durant anys i aqueix va ser el problema. Estar treballant amb elles un munt de temps i no adonar-nos de les coses òbvies, les que vam aprendre en l'ESO. Realitzem l'equació i després vam haver de tornar a fer ús de la utilitat "if()" ja que poden haver-hi tres opcions. Una que és la normal, que de dos resultats; una altra que pot ser que l'arrel quadrada d'un sol nombre i no dos; i finalment que l'arrel no es puga realitzar, que açò passa quan el valor de dins de l'arrel és negatiu. Ens va costar bastant traure l'equació amb la funció aquesta. No teníem dominada la funció aqueixa i no vam saber com fer-ho fins a passades unes quantes classes.

Al final se'ns va quedar així:


Una vegada fet açò l'única cosa que ens quedava era la taula i la gràfica. La gràfica no tenia molts problemes però per a poder fer la gràfica havíem de fer abans la taula i açò si que va ser un problema. No vam caure en el compte cap grup de com es podia fer. El problema real estava en què havíem de posar en el temps no sabíem que valor li donàvem a la X, açò ens va suposar un gran problema per a tots els grups fins a tal punt que vam haver d'emprar dues classes per a poder esbrinar-ho. Encara així no ho vam poder traure i Ricardo ens va haver d'ajudar ens trac de classe, ens porte a una altra classe on hi havia una pissarra i finalment ens ho va explicar. L'única cosa que havíem de fer era traure punts de la paràbola per a poder dibuixar-la. Açò és com fèiem en l'ESO que havíem de trobar punts de la paràbola per a poder dibuixar-la. Al final ho vam poder solucionar amb èxit

Aquest treball que se'ns venia a continuació ens va semblar molt interessant ja que era el càlcul de les notes. Podíem veure amb aquest projecte com es realitzaven les mitjanes i com et podies fer tu mateix una fulla de càlculs amb les teues notes per a esbrinar les mitjanes.
Aquest treball ho comencem posant a diversos companys els nostres per a col·locar-los les notes. Vam haver de fer diverses taules perquè vam fer dos exàmens i un últim treball final. Cada açò era una taula diferent emplenada amb el valor de cada pregunta. Aquestes taules les havíem d'emplenar a l'atzar però amb la funció de l'ordinador. Açò ens va suposar tornar a tirar mà de les instruccions dels fulls de càlcul. La funció era la de "Random()". Vam haver de posar les condicions d'aquesta funció atzar. Els valors que ens donara havien de ser de 0 a 10 i amb dos o un decimal.: Una vegada fet açò a cadascun ens donava notes diferents i cada vegada que modificàvem aquesta taula els valors canviaven i açò va ser bastant divertit ja que no deixàvem de tocar-la fins que ens donava les notes que nosaltres volíem que ens donara. Al final deixem de jugar i ho deixem en uns resultats que, curiosament cap passava del 8.

 Després de tot açò vam haver de posar fins a on devia arredonir i açò ho vam fer amb la funció "format condicional". Els suspesos eixien de roig i els aprovats de verd. Una vegada fet açò havíem de posar que nota corresponia a cada enunciat és a dir un 10 és un excel·lent i un 7 un notable. Açò el vam haver de fer amb l'eina que àdhuc no havíem usat, el "if()". Ens va costar bastant fer tot açò ja que vam haver d'incloure moltes condicions en una mateixa fórmula. Ho confesse al final vam haver de recórrer a els nostres companys que ens van prestar la seua ajuda.
Després de fer tot açò vam haver de fer el gràfic que representava com era la nota popular i un sector circular que ens ensenyava el percentatge d'aprovats i suspesos. Per a açò vam haver de fer una altra nova columna que representara si l'alumne estava aprovat o suspès.
I finalment per a acabar aquest llarg treball vam haver d'explicar el numere de cincs,quatres, deus,... Açò el vam haver de fer amb una altra nova funció desconeguda que és la de "count()". Una eina que ens explica el numere del valor que el teu li has dit que explique. Açò ens va tornar a suposar un altre problema ja que no ho explicava bé. I açò era perquè el programa no detectava cap valor ja que aqueix no era el valor exacte ja que havíem arredonit. Al final ho vam poder solucionar. 
Açò el pots veure en la següent imatge:

L'últim treball que ens va tocar fer va ser el de càlcul de G. Per a açò Ricardo ens va manar portar-nos una corda i una massa per a lligar-la a ella. Açò ho necessitàvem per a poder calcular quant temps tardava el pèndol a donar cinc oscil·lacions. Açò ho vam fer amb diverses mesures. Per a mesurar açò utilitzem una cinta mètrica que ens va prestar Ricardo. 
Ací podeu veure un vídeo de com realitzem aquesta operació:


Fet açò l'única cosa que quedava era realitzar la taula i amb els resultats que havíem obtingut. Llega l'única cosa que ens quedava era la gràfica que açò va ser el que va suposar un gran problema en aquest treball. Ens va costar un munt traure la gràfica. No sabíem que opcions posar-li o que calia canviar per a poder sacar la taula. Al final un grup ho va resoldre i nosaltres, amb la intenció de copiar-nos o que almenys ens ajudaren, vam anar a veure com li havia eixit la gràfica. Aquest grup es va negar a prestar-nos la seua ajuda i açò ens va disgustar bastant ja que, justament a aqueix grup, nosaltres els havíem ajudat en diverses ocasions. Amb l'actitud d'aquest grup ens vam adonar que no es podia comptar amb l'ajuda dels companys i que nosaltres tampoc els anàvem a prestar aqueixa ajuda en un futur. Al final ens vam adonar nosaltres mateixos del nostre error i vam poder rectificar-ho. Per sort no ens va portar molt temps i vam poder acabar el treball en el termini previst. 


Per a tancar els fulls de càlcul compartim la carpeta d els nostres treballs amb Ricardo perquè els poguera avaluar.


  1. Comencem el treball el dia 2/11/15 i ho acabem el 4/12/15


  • Si has treballat en grup:

  • Components del grup: Jose Mella, Pablo Pérez i Carlos Moreno.

  • Valoració del grup: Aquest grup va ser el del treball passat i estic molt orgullós d'haver fet el treball amb aquest grup ja que és un grup bastant treballador. Congeniem bastant bé i açò fa que el treball es faça molt més amè. La convivència amb el grup ha sigut excel·lent. No hi ha hagut cap problema amb cap component del grup i per tant li he de donar les gràcies a tots els components del grup per haver fet un bon treball.Estaria encantat de tornar a fer un altre treball amb aquest grup.

  • Valoració dels components del grup: Individualment no he de dir res ja que açò ha sigut un treball en grup i tots, el conjunt, hem treballat a la perfecció. Cadascun ha assumit un rol en el grup i ho hem complit. Com a resultat hem obtingut aquest fantàstic treball, que jo personalment ho valoraria molt molt positivament. Quasi la perfecció.


domingo, 1 de noviembre de 2015

Publireportatge Moovly





Moovly és una original eina per a crear animacions i vídeos. És senzilla d'utilitzar i el resultat és molt vistós. És una eina estupenda per a l'ús en l'aula ja que va a ajudar a desenvolupar la creativitat dels alumnes a l'hora de presentar els seus treballs de classe. Les animacions creades amb Moovly es comparteixen en la xarxa en format vídeo exportant-les a Youtube i Facebook. L'aplicació ofereix servei gratuït i també de pagament que hem de valorar en funció d'ús que anem a donar a aquesta eina.


FastStone Photo Resizer et permet realitzar ràpida i còmodament les operacions més freqüents i alhora més tedioses del treball amb imatges digitals.
Podràs, entre altres coses, canviar les dimensions de les fotos, convertir d'un format a un altre, rotarles, renombrarles, modificar els seus valors de color, lluentor i contrast, i molt més.
Totes aquestes operacions disposen de les seues pròpies opcions de configuració i personalització, i pots realitzar-les amb una sola imatge o amb tantes d'elles com vulgues.
El programa és molt fàcil d'usar, realment complet i totalment gratuït.
Windows Movie Maker és una característica de Windows Vista que permet crear presentacions i vídeos casolans en l'equip i completar-los amb títols, transicions, efectes, música i fins i tot amb una narració per a aconseguir un aspecte professional. I quan estiga preparat, podrà usar Windows Movie Maker per a publicar el seu vídeo i compartir-ho amb amics i familiars.
Si no té experiència amb l'edició de vídeos digitals o amb Windows Movie Maker, seguisca llegint per a veure una introducció a les diferents eines que usarà en Windows MovieMaker i enllaços en els quals trobarà més informació.
El risc de pèrdua de llibreta d'adreces, spam, troyanos, virus, etc. és molt reduït. Ja Google vigila per nosaltres. Han fet el pas que estàvem pregant als nostres antigüos servidors de correu.
La grandària actual d'unes 7 gigues per al contingut de les nostres carpetes de rebuts, envíats o esborrats és molt efectiu. No necessitem estar esborrant correspondència. A més, l'intercanvi de correspondència sobre un mateix tema ens ho manté tot unit com si d'una secció d'un llibre es tractara. Així podem fàcilment rastrejar l'evolució de les nostres comunicacions.
Ah, petit inconvenient: la publicitat (afortunadament) no massa intrusiva que manté a Google. En fi, gens és perfecte.


  • Valoració del programa o programes utilitzats

Moovly és un programa que m'ha sorprès bastant. Mai havia sentit parlar d'aquest programa. Era la primera vegada que utilitzava aquest programa i les primeres impressions que em va donar van ser que era un programa molt complex i difícil d'utilitzar. Però a poc a poc i dia a dia vaig ser adonant-me que no era tan complicat utilitzar aquesta aplicació.
En conclusió és un programa fàcil d'utilitzar i alhora molt complet. Pots realitzar les teues presentacions donant-li un toc d'animació.


FastStone és un programa que no ho hem utilitzat molt. Solament ho he utilitzat un parell de vegades per a comprimir les imatges i canviar-li la grandària a les imatges. No és un programa molt complicat d'utilitzar però tampoc crec que siga un programa 10 ja que hi ha molts altres programes que fan aquesta mateixa funció i moltes més funcions.


Windows MovieMaker és un altre i els programa que jo personalment no he utilitzat però els meus companys sí que ho han utilitzat per a poder ajuntar tots els vídeos i poder veure el vídeo com un vídeo. No puc dir molt d'aquest programa ja que com ben he dit abans no he tingut l'oportunitat d'utilitzar aquest programa. Però per valoracions dels meus companys puc dir que és un programa bastant útil i simple.








  • El dia a dia 

Comencem el treball amb un grup nou. No va ser amb les persones de l'anterior grup. El primer dia va servir principalment per a conèixer als components del grup i tenir més relació. Després d'aqueix dia ja comencem a pensar en com anàvem a fer el treball que ens havia proposat Ricardo. Al principi ens va donar a triar si fer-ho amb Moovly, que era un programa que mai ningú havia utilitzat. I l'altre programa era un molt més conegut que que bàsicament tots havíem utilitzat un milió de vegades. Tots coincidim amb que era millor utilitzar un programa nou i així poder conèixer-ho. Veient que la gent no sabia manejar el programa i que no s'avançava en el projecte Ricardo va deixar dues sessions per a fer exercicis i poder conèixer el programa. Aqueixos exercicis consistien en una sèrie d'exercicis que t'ajudaven a aprendre a usar les funcions bàsiques de Moovly. Donades aquestes dues classes ja teníem coneixements suficients com per a poder realitzar una presentació en condicions. Els primers dies després de fer aquestes activitats vam estar fent fotos per a incrustar-les en el treball. Vam fer totes les fotos el mateix dia i després ja vam procedir a la realització d'est.
Al principi comencem a fer-ho en un mateix ordinador. El problema d'aquest procediment era que solament treballava un i llavors cerquem a veure si es podia compartir i efectivament es podia compartir el problema és que no podíem treballar tots alhora solament una persona. Per tant teníem el mateix problema i no ens servia de res. Llavors se'ns va ocórrer una idea que era la de realitzar cadascun una part del col·legi i després ajuntar tots els vídeos i així ho vam fer. Per la meua banda vaig fer el menjador del col·legi. Açò no va tardar molt i per tant vam poder lliurar el treball a temps i fins i tot ens va sobrar temps. Després en les classes que ens van sobrar solament vam haver d'esperar al fet que ens manara l'aplicació el vídeo acabat, després ajuntar-ho i per ultime triar una música. 


Valoració personal 


Personalment pensava, al principi, que anava a ser una mica avorrit aquest treball, però bé no ha sigut així. No ha sigut dels treballs més amens pro tampoc un treball pesat de realitzar. M'ho he passat bé amb les animacions de Moovly i amb tot el que es podia fer. Que el treball siga entre quatre persones ajuda també bastant ja que ens repartim el treball i no has de treballar a l'excés. El treball es pot fer perfectament en classe i no fa mancada portar-li-ho per a casa. Si aprofites bé el temps el treball ho acabes en molt poques sessions. Per tant dic que el període que d Ricardo per a la realització del projecte és l'adequat. Ara ja conec una nova forma de fer una presentació molt més animada que en Powerpoint. S'haguera de posar una nota al treball li posaria un notable. 

  • El periode del treball a sigut aquest del 5/10/15 fins al  27/10/15

Si has trabajado en grupo:
  1. Componentes del grupo: Pablo Pérez, Carlos Moreno y Jose Ignacio Mella.
  2. Valoración del grupo: Hem treballat molt bé i amb molta claritat en el treball. Estic molt content amb el treball del grup
  3. Valoración de los componentes del grupoPer individual he de dir que Carlos Moreno ha sigut el que més a treballat el ha sigut el que ha fet la part més llarga i açó té molt de mérit

Si has puesto música:
  1. Buscaven una cançó de fons que li donara una poc de melodia y per açó hem agafat la que hem agafat que pensavem que era molt adecuada per a la presentació




domingo, 4 de octubre de 2015

Subtitulació

  •  Subtitulació 

            Entrades:
  • Google:  és una empresa multinacional nord-americana especialitzada en serveis i productes relacionats amb programari, Internet, dispositius electrònics i altres tecnologies. Google allotja i desenvolupa una sèrie de productes i serveis basats ​​en Internet i la major part dels seus ingressos es genera a través de la publicitat de AdWords. L'empresa va ser fundada per Larry Page i Sergey Brin.


  • Paint: Paint és una característica de Windows que pot usar per a dibuixar, aplicar color i editar imatges. Pot usar Paint com un bloc de dibuix digital per a crear imatges senzilles i projectes creatius, o per a agregar text i dissenys a altres imatges, com les capturades amb una càmera digital.                                                                                            




  • Youtube: és un lloc web per a compartir vídeos pujats pels usuaris a través d'Internet, per tant, és un servei d'allotjament de videos. El terme prové de l'Inglés "you", que significa tu i "tube", que significa tub, canal, però s'utilitza en argot com a "televisió". Per tant, el significat del terme YouTube podria ser "tu transmets" o "canal fet per tu".



  • Drive: Google  Drive és un servei d'emmagatzematge d'arxius en línia, que va ser introduït per Google el 24 d'abril de 2012 i el qual és actualment el reemplaçament de Google Docs. És accessible per la seua pàgina web, i compta amb aplicacions per a US i Android, des de les quals és possible crear carpetes, pujar arxius i, fins i tot, visualitzar o editar documents.
          Per a poder utilitzar Google Drive solament es necessita un               compte de correu electrònic de Google. Cada usuari compta amb 15 GB de memòria gratuïts               per a emmagatzemar els seus arxius i existeixen diversos plans de pagament per a augmentar la           capacitat d'emmagatzematge del sistema.                                    


                                                                     
    DivXLand Media Subtitler
  • DivXLand: DivXLand Mitjana Subtitler permet crear, editar i corregir subtítols externs per a videos AVI, MPG, MKV,WMV i altres formats d'una manera ràpida i senzilla. El procés de creació de subtítols nous utilitza un arxiu de text amb els diàlegs de la pel·lícula, i el programa permet sincronitzar-los fàcilment amb el video amb funcions de temps automàtiques. Suporta mes de 30 formats de subtítols i permet incrustar-los al video directament mitjançant VirtualDub.                                                           



    Resultado de imagen de atube catcher logo
  • ATubeCatcher: aTube Catcher és una alternativa al programa VDownloader i la seua funció igual que aquest últim és poder descarregar al disc dur de la computadora vídeos de YouTube -Dailymotion - MySpace Videos - Google Videos entre uns altres. Aquest programa permet a més de la descàrrega la conversió a altres formats diferents al FLV estàndard empleat en les pàgines Web que AVI, IPOD & PSP Compatibily, VCD,SVCD, WMV, (Windows Mitjana Video), entre uns altres. Detecta les qualitats del video i li pregunta a l'usuari amb que qualitat descarregar-los, i fins i tot pot descarregar videos en alta definició. Aquest programari també compta amb visualitzador integrat que permet navegar en els llocs de videos i una interfase que suporta diversos idiomes. És possible descarregar videos des del seu navegador integrat o copiar la URL del vídeo que pretén descarregar.
  • VirtualDub: Virtualdub és un programa lliure (GPL) para Windows que permet, de manera senzilla, capturar des d'una font de vídeo o obrir diferents formats i tractar-los/convertir-los a altres formats. Encara que no té les característiques d'un editor de vídeo de propòsit general com a Tova Premier, ha sigut optimitzat per a fer de manera més ràpida operacions lineals (per exemple: conversions decódecs, aplicació de filtres, eliminació d'escenes, etc.).

     Google: Aquest buscador ja ho havíem utilitzat en anteriors treballs. I com sempre dic és un cercador com qualsevol un altre. No té massa novetats que distigen a aquest buscador.

     Paint: És un altre dels programes més utilitzats en els nostres treballs. És una eina molt útil i fàcil d'utilitzar per a fer captures de pantalles.

    Youtube: Youtube és una eina realment útil. A nosaltres ens ajuda molt quan tenim alguna classe de problemes i no sabem solucionar-ho. És un programa molt fàcil d'utilitzar i molt complet. Pots penjar i visitar tots els vídeos que desitges en qualsevol moment. 






    Google Drive:És una altra de les eines que utilitzats en tots els nostres treballs. Una de les eines més importants quan es treballa en grup, ja que gràcies a aquesta eina els components del grup podem treballar alhora des de diferents dispositius en un mateix treball. Un altre avantatge de Google Drive és que no fa mancada estar al costat dels teus companys que treballes sinó que et pots connectar des de qualsevol lloc i a qualsevol hora.






    DivXLand: aquest és un dels programes que no havia utilitzat mai. M'ha semblat molt útil per a la subtitulació de vídeos. Jo no havia utilitzat aquest programa en m vida i en dos minuts vaig aprendre a utilitzar-ho. No fa mancada ser un entès en informàtica per a poder utilitzar aquest programa adequadament. A nosaltres subtitular aquest vídeo no ens cost molt temps. M'ha agradat bastant aquest programa.
    Valoración de vuestro proceso de realización del trabajo. Sería un poco eldiario de las sesiones, que dificultades habéis ido encontrando, que decisiones habéis ido tomando, que cambios habéis realizado respecto a la idea inicial, que camino o línea de trabajo habeis seguido, etc.





    ATubeCatcher: Un programa molt interessant ja que t'ajuda a convertir un vídeo en un altre format. Aquest programa ho utilitzem més sovint. Sempre que treballem amb vídeos o imatges utilitzem aquest programa. Com ben he dit aquest programa és molt interessant i t'ajuda en moltes ocasions. 





    VirtualDub: I est és l'altre programa que jo no havia utilitzat mai. No sabia ni para quina vàlua. Aquest programa es complementa perfectament amb el DivXLand. Aquests dos programes fan que la subtitulació s'una cosa super fàcil amb uns petits passos pots tenir subtitulat un vídeo sencer.





    Diari

    Hem treballat molt bé en aquest projecte. En els primers dies triem el vídeo que anàvem a subtitular ens porte una classe assabenta decidir el vídeo ideal. Al final vam escollir el nostre el vídeo que vam fer l'any passat. Aqueix vídeo ens va agradar molt i a més era perfecte perquè ho coneixíem a la perfecció. Nosaltres no anàvem a tenir problemes amb el tema de saber que diuen els personatges perquè érem nosaltres mateixos i sabíem el que havíem dit.
    Després, en el següent dia, comencem a escriure tot el text tot el que deien els personatges. Al principi no sabíem com es feia però cerquem l'ajuda per internet i de seguida YouTube ens va resoldre el dubte. Comencem a transcriure els diàlegs a un bloc de notes. Aquesta acció ens va durar unes dues classes més o menys. Després de tenir açò fet passem a posar-ho en el vídeo. Ací vam haver de tornar a tirar mà de YouTube, una altra vegada, perquè ens resolguera el dubte. No ens va costar gens posar els subtítols en el vídeo però posar-los a color açò va ser una altra història. Ens va costar molt trobar com es feia, cercant i cercant en YouTube vam donar, al final, amb la solució al problema, després d'açò ja no ens va costar gens l'única cosa que vam haver de fer va ser cercar els codis dels colors per internet i es va acabar. Tot aquestes coses ens va portar uns tres dies. Finalment el que vam haver de fer va ser utilitzar el programaVirtualDub per a poder posar els subtítols a color i ja d'ací passar-ho de format amb el Atube i guardar-ho com un vídeo.

    Valoració personal

    Aquest treball m'ha agradat bastant, no ha sigut com uns altres en els quals m'ho he passat millor però bé no està malament. Ha sigut una forma d'aprendre a utilitzar alguns programes que ni tan sols coneixia. Aquesta forma d'aprendre a utilitzar els programes d'agrada bastant i d'està forma aprens de debò. No es fa, per res, pesat el treball ja que Ricardo deixa bastants classes per a realitzar els treballs. per tant es pot dir que el temps que deixa és l'adequat, no ens veiem en la necessitat de treballar a casa. Que siga el treball per parelles també ajuda bastant ja que et pots ajudar amb el teu company i et pots repartir les tasques. Sincerament li donaria bona nota al treball aquest.

           Aquestes són les dates del treball proposat 17/09/15 al 29/09/15
    • Si has trabajado en grupo:
    1. Componentes del grupo: Jose Ignacio Mella y Tommy Chen
    2. Valoración del grupo : M'ha semblat un bon company i hem treballat bé en grup. Hem aportat idees i ens hem ajudat mútuament
    3. Valoración de los componentes del grupo: Estic satisfet amb el treball del meu company








    martes, 15 de septiembre de 2015

    Edmodo

    Ahir vaig unirme al grup nou de segon de batxillerat. També he fet l'entrega del meu blog a Ricardo

    Cuenta de correo y Blog

    Ahir varem començar les clases d'informàtica. En aquestos dos dies hem creat la cuenta de correu que anem a usar durant tot el curs. Despres amb aquesta cuenta varem crear un nou blog per aquest curs. Varem seguir tots els criteris que posava en el blog de informàtica. Una vegada creat el blog varem personalitzar al notre gust.